ALBERT MANENT, LA PETJA DE L’INTEL·LECTUAL

Avui al vespre, al palau Robert, es presenten tres llibres pòstums de l’intel·lectual i un sobre la seva obra

albert-manent-Foto-El-temps

Que Albert Manent (1930-2014) va ser un dels homes més importants de la cultura catalana en la segona meitat del segle XX és quelcom que ningú no pot posar en dubte. Els seus interessos per la història, l’onomàstica i la literatura el varen dur a bastir una de les obres més sòlides i intel·lectualment interessants, amb més d’una cinquantena d’obres entre les quals destaquen els seus treballs primerencs sobre la literatura a l’exili, per exemple.

Avui vespre, a les 19.00 hores, a la Sala Cotxeres del Palau Robert es presentaran tres llibres pòstums de l’escriptor. Es tracta de l’epistolari amb Vicenç Riera Llorca publicat per Abadia de Montserrat el 2015; l’epistolari amb J.V. Foix mantingut entre 1952 i 1985 editat per Quaderns Crema i el volum “Història, literatura i església a la Catalunya contemporània”, el darrer assaig del de Premià, aparegut també a Abadia de Montserrat.

En uns temps de volatilitat dels correus electrònics i de pràctica desaparició de les correspondències, cal valorar encara més la publicació d’aquests volums de cartes que seran imprescindibles per a l’estudi de la literatura contemporània.

A més a més, l’acte comptarà també amb la presentació del llibre “Albert Manent i Carles Riba, dues personalitats del nou-cents” escrit per Jaume Medina i publicat per Abadia de Montserrat.