Laura Torres Bauzà guanya l’Art Jove de poesia Salvador Iborra amb ‘Els temps últims’.

La guanyadora Laura Torres Bauzà (fotografia de Núria Guerra)

Es tracta de la tercera edició del premi, convocat per l’AELC amb l’Agència Catalana de la Joventut i l’Institut Balear de la Joventut. Viena Edicions publicarà el poemari durant el 2021. El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, en homenatge al poeta valencià assassinat el 2011. També compta amb la col·laboració de CEDRO i de la Institució de les Lletres Catalanes. El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d’esperonar la literatura en llengua catalana. Té una dotació de 2.000 euros.

El lliurament es dugué a terme dijous (10 de desembre) a través d’un acte virtual al canal de Youtube de l’AELC amb la participació de tots els finalistes i de Jansky, que ha treballat especialment en la formació del premi. Amb Jansky, format per Laia Malo i Jaume Reus, cada finalista ha preparat una cançó a partir d’un poema, que es troba a l’àlbum «Desori subversiu». És un experiment musicopoètic virtual, en el qual els deu finalistes del certamen improvisen amb el duet Jansky per crear noves aproximacions als seus versos.


 Laura Torres Bauzà (Marratxí, 1990) és llicenciada en Belles Arts i doctoranda en Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. En els últims anys, ha entremesclat la seva producció plàstica amb l’escriptura. Ha mostrat la seva obra en espais com La Casa Encendida de Madrid i el Centre Cultural la Capella i la Sala d’Art Jove (Barcelona). El2016 va ser guanyadora del premi Amadeu Oller amb el poemari L’inhabitable.