Història honesta per als més petits

Secció patrocinada per la llibreria Al·lots de Barcelona

Secció patrocinada per la llibreria Al·lots de Barcelona

La necessitat de conèixer la història pròpia és vital per a qualsevol país que vulgui ser respectat en un futur. Les celebracions d’efemèrides com la del tricentenari de 1714, o el centenari del començament de la primera Guerra Mundial han demostrat que la història no tan sols és una necessitat, sinó que compta amb un nínxol prou gran de gent que hi està interessada.

Per això, en uns moments en què sembla bandejada dels plans d’estudi –no és matèria troncal en la totalitat dels batxillerats, i quan dic tots incloc els de la branca de ciències, i en moltes universitats brilla per la seva absència- que algú intenti insuflar el virus del coneixement de la nostra realitat en els més petits de cada casa és molt lloable.

Aquest és el noble objectiu de La meva primera Història de Catalunya que signen el periodista  Toni Soler i la il·lustradora Roser Calafell per a l’editorial La Galera. Es tracta d’un llibre honest, que des del primer moment vol explicar la realitat de Catalunya en una perspectiva catalana, partint del país com a subjecte i no com a objecte.

I així els principals temes d’aquesta terra mil·lenària desfilen amb absoluta normalitat en les pàgines d’aquest llibre que conté afirmacions com “Catalunya ha estat sempre terra de pas, un lloc d’arribada i sortida de mariners, un passadís entre l’Europa del nord i les terres d’Espanya i Àfrica” en la seva primera pàgina, i que inclou a la seva darrera pàgina un dibuix sensacional de la Via Catalana com a manifestació del futur. És a dir, un llibre sincer que no amaga en cap moment les seves intencions.

Ens calen llibres com aquests, implicats, que vulguin explicar la història als més petits sense haver de fer mans i mànigues per no ofendre sensibilitats de cap mena, amb aquest nedar i guardar la roba que sempre ha caracteritzat el país: entre la puta i la ramoneta, entre el seny i la rauxa. Aquest és un llibre atrevit i valent perquè vol explicar història als més menuts i ho vol fer desacomplexadament, amb honestedat. I això vol dir que vol contribuir a crear nous ciutadans més formats, més crítics, millors. Benvinguda sigui la història per als més petits, perquè potser quan siguin grans el hi voldran amagar.

SEBASTIÀ BENNASAR

La_meva_primera_historia_de_Catalunya-Soler_i_Guasch_Toni-9788424651640

La meva primera Història de Catalunya
Toni Soler i Roser Calafell
La Galera
Barcelona, 2014
36 pàginesCategories:Infants i Joves

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: