Ignasi Aballí i Joan Miró

Ignasi Aballí a la Fundació Miró de Barcelona. © Fotografia de Carles Domènec

Ignasi Aballí a la Fundació Miró de Barcelona.  © Fotografia de Carles Domènec
Ignasi Aballí a la Fundació Miró de Barcelona. © Fotografia de Carles Domènec

 

L’artista Ignasi Aballí (Barcelona, 1958) és el guanyador del premi que organitzen la Fundació Miró i l’Obra Social ‘La Caixa’ amb una dotació de 70.000 euros i, a més, la producció d’una exposició monogràfica que l’autor protagonitzarà l’any 2016.

“La vinculació amb Joan Miró és clara, la feina de Miró eixamplà els límits de l’art i la pintura, preocupació que comparteixo, així com la vinculació del món de la pintura amb distints àmbits de la cultura’, explicà Aballí, i afegí que “el món de l’art és un dels més permeables a les influències literàries, filosòfiques i, en general, d’altres sectors, i Miró fou un pioner en aquest sentit, a més també tenim en comú la relació amb la quotidianitat”.

Aballí avançà que “l’exposició que es podrà veure, primer a la Fundació Miró de Barcelona i serà itinerant, comptarà amb un barreja de produccions noves i d’altres ja realitzades”. Ignasi Aballí ha exposat en museus com el MACBA, el Reina Sofía o la Fundaçao Serralves.

El jurat internacional fou el format per Alfred Pacquement, director del Centre Pompidou de París, Vicent Todolí, ex director de la Tate Modern de Londres, Poul Erik Tøjner, director del Louisiana Museum of Modern Art, Nimfa Bisbe, directora de la Col·lecció d’Arte Contemporani Fundació la Caixa i Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Miró. El premi Joan Miró té caràcter bianual i, abans d’Aballí, el guanyaren els creadors Olafur Eliasson (2007), Pipilotti Rist (2009), Mona Hatoum (2011) i Roni Horn (2013).

CARLES DOMÈNEC.