QUEDEM AL ZÚRICH?

Un bon dia, cinc blogueres van decidir quedar al cafè Zurich per conèixer-se, però en realitat mai no es van trobar. El projecte de trobada va anar creixent i així fins a 33 autors van anar escrivint als seus espais virtuals textos sobre el cafè Zurich. Ara han passat uns mesos i aquells texts s’han convertit en un llibre, Quedem al Zurich, coordinat per la Sílvia Teulats i la Gemma Barberan. Van optar pel micromecenatge, han aconseguit 200 compres a la pàgina de Quorum Llibres i el llibre s’ha editat. Dijous es presenta, lògicament al Zúrich a les 19.00 hores. Volem agrair a les coordinadores i a l’Albert Calls que ens hagin cedit el pròleg del llibre perquè en pogueu tenir un tastet… Així doncs, un llibre que neix a la blogosfera i acaba fent-se paper!

Pròleg

La blogosfera és l’hàbitat natural del bloguer, és natural. Una comunitat plena de lletraferits que s’escriuen i es llegeixen sovint amb passió i amb afecte. De vegades, per circumstàncies que podríem anomenar de ciència-ficció quotidiana, es fa el salt del virtual al físic, al cafè o al paper. I fa especial il·lusió.

Per què el Zurich? La idea va sorgir un dia que havíem de quedar al Zurich, tot i que finalment, per una altra mena de circumstàncies, no ens vam arribar a trobar. El Zurich és un lloc on els bloguers, per dir-ho amb una paraula del gremi, es poden desvirtualitzar fàcilment, perquè el coneix tothom. És un meeting point que en aquest llibre es converteix en un word meeting point.

Hi ha qui creu, com García Lorca, que escrivim perquè ens estimin, o perquè ens estimin més els amics, que diria García Márquez. I potser és així. Com que no tenim prou a estimar-nos entre bloguers, com que som amorívores i amorívors, ens llancem a aquesta aventura. Hem vist créixer la criatura, tots els papes i mames, sota la mirada atenta i curosa dels nostres padrins editors, que han cregut en el projecte tant o més que nosaltres.

Els textos són heterogenis, com nosaltres, però hem intentat que el llibre tingui una mínima coherència en el seu conjunt. En el camí hem après i ens hem divertit. Ara toca al lector gaudir-ne.

Podeu saber-ho tot sobre el llibre aquí:

http://quorumllibres.cat/project/quedem-al-zurich