CONTRA LA PERSECUCIÓ DELS ESCRIPTORS

El PEN Català inicia la seva setmana d’actes en contra de la persecució dels escriptors amb actes a Barcelona i a Mallorca. Dissabte hi hagué una prèvia a Manresa.

S.BENNASAR. Arreu del món cada any són molts els escriptors i els periodistes perseguits per les seves paraules. El PEN Club, entitat que entre altres missions lluita per garantir la llibertat d’expressió dels escriptors, commemora aquesta setmana el dia de l’escriptor refugiat i ho fa amb una proposta molt variada d’actes  -agrupada genèricament sota el títol “La paraula crema el foc”- que es varen iniciar el passat dissabte a Manresa amb una lectura-recital de Sara Serrano de l’obra Totes les pedres del poeta palestí Bàssem an-Nabrís, acollit a Barcelona pel PEN català.

unnamed

Cartell de Francesc Abad

Demà dimarts l’Arts Santa Mònica acollirà a les 19.00 hores la presentació del film We are journalists del director iranià Ahmad Jalali Farahani, que ens mostra com és de complicat exercir aquesta professió amb llibertat a l’Iran. Hores abans, a les dotze del migdia, es farà al MACBA una acció artística amb Francesc Abad, autor del cartell d’enguany, que es dirà “La fissura al mur” i que tendrà com escenari el Pati de les Escultures.

Dimecres a les 19.00 hores hi haurà una projecció del documental Sur le chemin de l’école amb la presència de la guionista Marie Claire Javoy a l’Institut Francès de Barcelona.

Però sens dubte serà a Mallorca on es centrarà part de l’activitat més important del PEN català. Dijous a les 19.00 hores a la llibreria Embat de Palma hi haurà el recital Rompre barrots amb el poeta Bàssem an-Nabrís i amb el poeta saharaià Alí Boujlal. Divendres l’activitat es trasllada a Manacor amb la projecció de We are journalist i l’acte de lliurament del premi Veu Lliure del Pen Català. Serà a partir de les 19.00 hores a la institució Antoni Maria Alcover.

Dissabte 14 es repetirà el recital Rombre Barrots a Eivissa, a la llibreria Hipèrbole.

Amb aquestes activitats arreu del territori el PEN Català vol conscienciar de la necessitat de continuar treballant per evitar la persecució dels escriptors arreu del món.Categories:Crònica

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: