Postals d’estiu – L’experiència de pensar

Primer partit de la Segona Divisió entre el Saragossa i el Tenerife, jugat a l'estadi de la Romareda, amb victòria dels aragonesos de 2-0. Carles Domènec.

Un partit oficial de futbol té dues parts de 45 minuts, més un entreacte d’uns 20 minuts. Això vol dir que aquest adult, que apareix amb la camiseta del Saragossa i el número 45, ha d’haver carregat els dos mòbils, que sostenen les dues nines que acompanya, perquè funcionin durant un mínim de 110 minuts, gairebé dues hores. Durant tota aquesta estona i sense interrupció, ni tan sols durant les celebracions del dos gols que el Saragossa marcà al Tenerife, una de les menors es passà mirant sèries de dibuixos i, l’altra, vídeos d’una Youtuber. 

Transcric de l’assaig L’ull i la navalla de la investigadora audiovisual Ingrid Guardiola (pàg. 234): 

“En aquesta generació postalfabètica, les imatges serveixen de vegades per produir un context autònom del món i dels seus perills i dificultats, tal com veiem en l’entreteniment de masses (…) És cert que tot el temps que invertim a distreure’ns davant les pantalles és un temps que restem de l’experiència de pensar, compartir i transformar el món, però les imatges, com les paraules, també ens han de permetre obrir nous sentits i marcs d’interpretació i d’acció”.