UN BÚNQUER PER A LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

On és actualment la redacció del setmanari satíric francès Charlie Hebdo? Molt poca gent ho sap. Aquesta és una de les noves mesures de seguretat de la publicació després que el 7 de gener de 2015 fos assaltada per dos terroristes islàmics que feren 12 morts i 11 ferits. Actualment, és en un búnquer amb altíssimes mesures de seguretat. Philippe Lançon, un dels supervivents i autor del llibre “L’esqueix de carn” ho explicava ahir a Barcelona. La redacció original era a mig camí entre la Plaça de la República i la de la Bastilla, dos símbols principals de la França contemporània. Ara l’humor sarcàstic s’ha de fer des d’un indret secret blindat i amb altes mesures de seguretat. Un altre símbol de la França contemporània? Una nova victòria del terrorisme?