L’inici del confinament

Kirchberg, Luxemburg. Fotografia de Carles Domènec

Comencem a Bearn un testimoniatge, en forma de diari textual i visual, d’unes setmanes d’excepció, a causa de l’epidèmia del coronavirus, que ens obliguen a la reclusió i el confinament. Dos periodistes mallorquins contarem la nostra experiència des d’on ens ha tocat viure aquesta experiència de no poder moure’s, acostumats a estar sempre en moviment: Sebastià Bennasar des d’Olot i Carles Domènec, des de Luxemburg.

Kirchberg és el barri financer i d’institucions de Luxemburg. Dilluns tot s’aturarà. La majoria d’oficinistes treballaran a partir de dilluns des de casa, com els dos joves de la fotografia, que s’enduen les seves pantalles des de les seus dels bancs on treballen. En segon terme, el camí a l’escoleta de l’Escola Europea mostra l’aspecte que tindrà durant les setmanes que vénen, sense activitat. Són les 17.55 hores. Els autobusos circulen buits. A les amples voreres, gairebé sempre solitàries, s’hi veu molta més gent del que és habitual. La gent té pressa. Puc notar persones que s’allunyen o acceleren el pas quan m’avancen. La majoria duen bosses plenes de menjar, que acaben de comprar a l’Auchan. El confinament es prepara.