Carlota de Jaume Plensa, a Luxemburg

Carlota, 2018. De Jaume Plensa. Rond-point Robert Schumann, Luxembourg. © Fotografia de Carles Domènec.

L’artista Jaume Plensa (Barcelona, 1955) ha esculpit retrats gegantins de noies durant els últims anys. Laura, Loa, Anna, Isabella, Chloe, Maria… són alguns dels noms reals que han inspirat aquestes obres de gran format. Carlota arriba a Luxemburg, després d’haver-se pogut veure a Holanda, al Beelden ann Zee museum, l’estiu passat. Esculpida en ferro, de mides de 450 x 190 x 63 cms romandrà a Luxemburg fins al 15 de desembre, amb la col·laboració de la Galerie Lelong&Co. S’ha muntat en un lloc preferent, a l’entrada de la ciutat i al costat del gran Teatre de Luxemburg. El nou tramvia, construït a Saragossa, té una de les parades a pocs metres de Carlota. 

La instal·lació coincideix amb la inauguració de l’exposició ‘La llarga nit’ a la Galeria Senda de Barcelona.  Per això, l’obra de Luxemburg ha quedat desapercebuda als mitjans catalans. Jaume Plensa no ha deixat de treballar al seu estudi durant els mesos de pandèmia, però no ha pogut viatjar per instal·lar les seves escultures. A la Plaza de los Sagrados Corazones de Madrid, prepara una peça que retrà homenatge als sanitaris. L’any vinent, durant el mes d’abril, muntarà un cap de 22 metres al riu Hudson pel seu pas per la ciutat de Nova Jersey. 

Carles Domènec.