Les nenes que llegien al lavabo

Joan Manel Vadell ens parla de Les nenes que llegien al lavabo, de Sebastià Portell

Avui tenim una molt bona notícia a la Revista Bearn. Començam a publicar les excel·lents i personalíssimes vídeo-ressenyes de l’actor, cantant i professor Joan Manel Vadell. Ho farem amb els seus comentaris sobre el llibre ‘Les nenes que llegien al lavabo’ de l’escriptor Sebastià Portell. Esperem que us agradin tant com a nosaltres.

D’aquestes ressenyes en vídeo, Joan Manel Vadell ens comenta la il·lusió que sent quan serveixen per donar a conèixer i incitar a llegir alguns dels llibres que recoma. Serà un plaer, tenir-lo per aquestes planes de Can Bearn. 


Les nenes que llegien al lavabo

ARA LLIBRES, 22/02/2021
Sebastià Portell (Ses Salines, 1992)

Quin va ser l’últim cop que vas llegir el que realment et venia de gust?

En plena nit, de matinada, al lavabo o sota la llum furtiva de la nostra habitació. Per no fer esport, per no fer els deures o perquè senzillament no ens venia de gust res més. Tots els lectors i escriptors hem estat infants, un dia, i molts de nosaltres ens hem vist obligats a mantenir la nostra passió en la més estricta intimitat. Hem estat nenes que llegien al lavabo, entre l’amagatall i l’aventura, i llegíem i escrivíem exactament allò que volíem en cada moment. Què ha passat, però, des d’aleshores? Quan va ser que ens van començar a dir què era llegible i què no, què es podia escriure i què valia més que guardessim dins el calaix?

Entre l’assaig i la narració, entre la reflexió i la vivència, Les nenes que llegien al lavabo és un clam a la llibertat en la lectura i l’escriptura. Un recorregut pels episodis de la memòria més íntima i alhora col·lectiva de totes aquelles persones amants de la literatura que, ja adultes, s’han atrevit a llegir i a escriure lluny de cànons i mirades de reüll.