CARTA ALS LECTORS DE BEARN

Benvolgut lector de Bearn,

El Bearn. Fotografia de Carles Domènec.
El Bearn. Fotografia de Carles Domènec.

Quan el passat mes de setembre vàrem començar aquest projecte teníem dos o tres objectius marcats. El primer era fer un periodisme cultural de qualitat, el periodisme que sempre hem volgut fer, i fer-lo amb honestedat. El segon era crear un producte cultural que prioritzàs la literatura escrita originàriament en la nostra llengua. L’objectiu era posar a l’abast de tots vosaltres la informació i la reflexió necessàries sobre què està passant en la nostra cultura més propera. Passa sovint que la magnífica producció de creadors i editors arrelats a la terra i amb un producte empresarial basat en la qualitat de la matèria primera i en la proximitat no acaba de trobar el seu espai de difusió en els grans mitjans. Acostar-vos el que fan els nostres creadors, descobrir-los, llegir-los i recomanar-vos-els ha estat una de les nostres prioritats. La tercera ha estat aconseguir crear una comunitat de cada vegada més gran de lectors.

En aquest sentit en els nostres primers mesos de vida hem aconseguit tancar dos acords molt profitosos amb mitjans de comunicació ben implantats al territori com són el Diari de Balears (Illes Balears) i l’Eix Diari (els dos Penedesos i el Garraf). Això ha permès augmentar el nombre de lectors de la nostra publicació i eixamplar la base de ciutadans informats sobre el fet literari català contemporani. Un dels nostres reptes per al 2014 serà continuar en la tasca d’oferir Bearn com a complement a les publicacions digitals que tant han enfortit el panorama comunicatiu del nostre territori i on moltes de vegades es fa un periodisme d’alta qualitat.

Des de Bearn estam absolutament convençuts del paper que ha de tenir la cultura en la societat contemporània, i és per això que intentarem consolidar la nostra publicació durant el 2014, però deixeu-nos acabar aquest 2013 donant les gràcies a tots els que ens han ajudat a tirar endavant, però sobretot a cadascun dels lectors que hem aconseguit i que ens han fet confiança. Ens devem a vosaltres. Molt bones festes a tothom,

Carles Domènec i Sebastià Bennasar.