SER A L’EPICENTRE DE LA CULTURA EN LA NOSTRA LLENGUAINFORMAR-NE

Acte inaugural a Prada. Fotografia de Carles Domènec.

El proper dia 17 d’agost s’inaugura de forma oficial la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada. A la ciutat del Conflent on es varen exiliar entre altres el mestre Pompeu Fabra, des de 1968 s’hi du a terme una trobada que ha transcendit els seus motius originaris i que s’ha convertit en un punt de trobada indefugible de la cultura i la política del país. Prada es converteix durant aquests dies d’agost en la veritable capital cultural dels Països Catalans.

És per això que des de la revista Bearn hem cregut oportú ser-hi, ni que sigui només durant el començament d’aquesta edició de la UCE, per informar-vos del que s’hi cou: dels cursos, dels debats, dels projectes que ja són una realitat i d’altres que s’estan gestionant i preparant. Per això demà mateix partirem amb l’expedició que surt de la Plaça Universitat i us informarem puntualment des de Prada els propers dies.

UCE (Prada). 2011. Fotografia de Carles Domènec.
UCE (Prada). 2011. Fotografia de Carles Domènec.

D’aquesta manera, la revista Bearn referma el seu compromís amb la literatura feta en la nostra llengua, però també amb la cultura en llengua catalana entesa en sentit ample. I és per això que a més d’informar sobre el que passa a Prada, que aprofitarem per presentar el nostre projecte cultural quan s’acosta el primer aniversari de la seva creació. Per això vos convidam a tots a la primera presentació pública de la Revista Bearn, a Prada, el dia 17 a les 16.00 hores, a les instal·lacions del Liceu Renouvier en el marc del fòrum obert.

En aquest acte públic continuarem la campanya de captació de socis (podeu veure l’apartat corresponent a la nostra home) per poder mantenir viva aquesta publicació, i també presentarem els nous cursos de Bearn sala de lletres (que podeu consultar en aquest enllaç http://bearnsaladelletres.wordpress.com/) i també els projectes complementaris que tenim en marxa.

Prada és una d’aquestes cites ineludibles –de la mateixa manera que ho és el Blanquerna a Mallorca o que ho foren els congressos dels premis Octubre al País Valencià- per a la vertebració cultural del territori de parla catalana. Per això hi serem, perquè a Prada hi passen coses i ens ve molt de gust explicar-vos-les.