“Els estranys”, el primer llibre de Bearn

Portada del llibre 'Els estranys'
Portada del llibre ‘Els estranys’. Fotografia de Carles Domènec.

Aquest cap de setmana hi ha més de set-cents periodistes de tot el món acreditats per cobrir la informació derivada de l’acte polític i reivindicatiu del 9N. Però la immensa majoria vindran i uns dies després marxaran als seus països i potser la informació que transmetran sobre Catalunya serà molt objectiva però mancada d’una essència clau: el coneixement de base i la vida diària al país.

És per això que des de Bearn vàrem voler posar en el centre del nostre objectiu la mirada dels corresponsals que ens han d’explicar al món i que sí que viuen a Catalunya. Són aquestes dones i homes els qui ens han d’explicar dia a dia, no en moments puntuals i concrets, sinó al llarg de tot el que ha vingut a denominar-se “el procés”. Ens vàrem demanar com ens veuen aquells que ens han d’explicar al món.

El resultat és el llibre Els estranys (l’homenatge a Camus hi és implícit) i recull onze converses amb corresponsals de premsa que viuen a Catalunya, i no només és un llibre que s’interroga sobre la independència de Catalunya, sinó també sobre el periodisme. Per comprar el llibre: enllaç. 

Portada del llibre 'Els estranys
Portada del llibre ‘Els estranys

No és el primer llibre que escriu en Carles Domènec, ni el primer que escriu en Sebastià Bennasar, ni tan sols el primer que escrivim a quatre mans. Però sí que és el primer llibre que treu al carrer Bearn i ens fa molt feliços. Originàriament, Els estranys havia nascut pensat per ser una sèrie periodística, però els mitjans canvien molt i hem optat per iniciar el primer dels llibres de Bearn, un projecte que neix del periodisme i que vol continuar fent-ne, però que també aporta serveis editorials, continguts, cursos i en general qualsevol activitat que es pugui fer al voltant de la cultura.

Els estranys és una mostra que el periodisme de qualitat es pot fer en múltiples formats, entre ells en forma de llibre. I el proper dijous dia 13 de novembre, a la llibreria ONA (carrer Gran de Gràcia, 217) a les 19.00 hores, us esperam per celebrar-ho.

SEBASTIÀ BENNASAR I CARLES DOMÈNEC