Es busquen escriptors amb ganes de treballar

Autors a l'Hotel Regina de Barcelona, Sant Jordi 2014 © Fotografia de Carles Domènec
Autors a l'Hotel Regina de Barcelona, Sant Jordi 2014 © Fotografia de Carles Domènec
Autors a l’Hotel Regina de Barcelona, Sant Jordi 2014 © Fotografia de Carles Domènec

L’AELC inicia una campanya de captació de socis “disposats a implicar-se amb l’entitat”

S.BENNASAR. Només que en siguin dos més ja arribaran a les famoses 1280 ànimes de la que, unànimement, ha estat considerada la millor novel·la negra de la història, l’escrita per Jim Thompson el 1964, però de moment encara només en són 1278. Tot i així, el número de socis de l’associació d’escriptors en llengua catalana (AELC) que ara presideix la Bel Olid ha assolit el seu màxim històric, però tenen ganes de créixer. Per això han engegat una campanya singular durant aquesta setmana de Sant Jordi: els socis nous no pagaran la quota fins al 2016 i els que vinguin recomanats d’un amic aconseguiran un descompte del 25% en la quota de l’any que ve per al seu padrí.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir captar per a l’entitat “gent amb moltes ganes de treballar, que no siguin socis perquè sí, sinó que es vulguin implicar i fer coses, tenim una pila de projectes nous i a més a més estam oberts a escoltar suggerències i a donar resposta a les noves necessitats”, assegura Olid, que explica que la iniciativa és un dels acords adoptats per la Junta de Països Catalans de l’entitat el passat diumenge.

Des de l’AELC s’ha detectat un nínxol de no socis en els quals es voldria incidir especialment. D’una banda hi ha les dones. “Això podia tenir un sentit fa quaranta anys perquè a les dones de determinades franges d’edat els era complicat implicar-se més en la multitud de fronts que tenien oberts, però ara hi ha una gran quantitat de dones escriptores boníssimes de la meva generació que no són sòcies i ens agradaria que ho fossin perquè tenen molt bones idees” i de l’altra els escriptors menors de quaranta anys “que crec que tenen una sensació de profund desconeixement del que feim”, diu Olid.

Bel Olid © Fotografia de Carles Domènec
Bel Olid © Fotografia de Carles Domènec

Entre els projectes hi ha la de fer pressió y lobby per actuar en contra de la nova reforma del copyrigth, “però també aspectes molt més engrescadors”. “El que volem és acceptar les crítiques que se’ns fan, però oferir als qui les fan que puguin col·laborar amb nosaltres per millorar”.

Qui vulgui fer-se soci de l’entitat té un bon dia per a fer-ho el proper dia 23. A l’Ateneu, a la una del migdia, hi haurà un brindis per celebrar “el gran dia dels autors, perquè sense nosaltres no hi hauria llibres”, en el qual hi participaran també l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, el Pen Club i l’ACEC. En definitiva, qualsevol escriptor amb ganes de treballar hi serà benvingut. I com a mínim fins al 2016, de franc.