Ray Liotta

Ray Liotta. Fotografia de Carles Domènec.
Ray Liotta
Ray Liotta. Fotografia de Carles Domènec.

T’has de protegir davant els ulls clars, d’un blau intens i lluminós, de l’actor Ray Liotta. Per ventura és perquè el coneixem de les pel·lícules de mafiosos italoamericans, com ‘Goodfellas’ (Uno de los nuestros), o per la seva còrpora gegant, o per haver treballat amb gent com Martin Scorsese, Joe Pesci o Robert de Niro, però la seva mirada és dura i penetrant. El blau clar que et dedica quan et mira és d’un mar convuls i agitat. Sort en tenim de la càmera que ens fa de mur de contenció. Liotta ha conreat la majoria de gèneres cinematogràfics però és inevitable lligar-lo a la imatge de dur i cercavides.

Ray Liotta
Ray Liotta. Fotografia de Carles Domènec

La seva darrera pel·lícula és Sticky Notes, dirigida per Amanda Sharp, que conta la història d’Athena (Rose Leslie, popular per la seva interpretació a Joc de trons), un ballarina que lluita per fer-se un lloc a la competida ciutat de Los Angeles. Liotta fa del pare de la protagonista. Malalt de càncer sol·licita a la seva filla que deixi la ciutat dels seus somnis i viatgi a Florida per cuidar-lo. Aleshores, ella rep l’oportunitat de la seva vida d’actuar com a ballarina a Los Angeles i accepta.

Ray Liotta
Ray Liotta. Fotografia de Carles Domènec.
Ray Liotta
Ray Liotta. Fotografia de Carles Domènec.

Fotografies de Ray Liotta, fotografiat a Luxembourg durant l’homenatge a l’actor per part del Lux Film Festival (març 2017).