Els en demano perdó per la meva dèria

Jordi Pujol al seu despatx del passeig de Gràcia. Barcelona. Fotografia de Carles Domènec.
pujol20_w
Jordi Pujol al seu despatx del passeig de Gràcia. Barcelona. Fotografia de Carles Domènec.

El periodista Josep Faulí publicà l’any 1980 el llibre ‘Converses amb deu líders’ (Biblioteca Serra d’Or), amb una sèrie de perfils entre els quals hi figurava el de l’expresident Jordi Pujol. Les paraules del polític en aquella data prenen una escabrosa ressonància, amb les notícies d’aquests darrers anys, i en especial mesos, que el vinculen a casos de corrupció.

Faulí recordava la dedicatòria d’un dels llibres de Pujol, que li permetia, segons el periodista, “mostrar un altre component inseparable de la seva personalitat, home de família i de família nombrosa”.

La dedicatòria és aquesta:

A la Marta,

A en Jordi i l’altra Marta.

A en Josep, a en Pere i a l’Oriol.

A la Mireia i a l’Oleguer.

Que no voldria que fossin víctimes de la

meva dèria, que també és la seva, i als quals

en el grau que ja n’hagin estat, els en demano perdó.  

El llibre ‘Converses amb deu líders’ inclou també perfils d’Antoni Badia i Margarit, Heribert Barrera, Antoni Gutiérrez Díaz, Cassià Maria Just i Riba, Joan Reventós, Carles Sentís, Maurici Serrahima, Josep Tarradellas i Joan Triadú. Josep Faulí feia llegir en veu alta fragments del volum als seus alumnes dels estudis de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, a la classe de català, amb la intenció de vigilar i millorar la pronunciació dels futurs reporters.

Carles Domènec.