Jordi Agut, l’element sorpresa a la champions de novel·la negra i futbol

L’autor de L’últim defensa debat avui amb Santiago Roncaglio i Carlos Zanón en el marc del festival Rècord que es fa a Barcelona

Diuen els que en saben que les novel·les ambientades en el món del futbol no acaben de funcionar, però és cert que el futbol és una de les majors passions humanes i que, per tant, és lògic que la literatura s’hi fixi. En el cas de la novel·la negra hi ha il·lustres precedents com Manolo Vázquez Montalbán i el seu “El delantero centro fue asesinado al atardecer”, però també autors contemporanis que han conrat el gènere.

Avui, la Fàbrica Dam serà l’escenari de la mostra de la nova edició de Rècord, la segona mostra de literatura i esport. I una de les seves activitats estrella és la taula rodona dedicada a novel·la negra i futbol, a les 18.30, en què participaran Carlos Zanón, Santiago Roncagliolo i Jordi Agut.

Molt possiblement algú es preguntarà què hi pinta Agut entre els altres dos. És legítim tenir dubtes, sobretot quan aquest periodista esportiu del Regió 7 tot just debuta amb L’últim defensa/ El último defensa, publicada per Pagès Editors i Milenio respectivament. Doncs bé, per fer un símil futbolístic amb la Champions d’enguany, ningú no esperava mai que el Totenham es classifiqués per a la final. Doncs Agut es una mica això: un finalista sorprenent. La seva novel·la és una joia oculta que poca gent coneix tant en català com en castellà i és la primera part d’una trilogia que el setembre es reprèn.  Tots els apassionats de la novel·la negra estan al·lucinant amb aquesta novel·la i tots els aficionats al futbol descobriran un llibre interessantíssim, farcit de coneixements, anècdotes i un ritme i una acció propis d’una gran final. Jordi Agut juga avui la seva primera gran final i les cases d’apostes no tenen gens clar que no pugui plantar batalla i fins i tot guanyar. En una taula rodona a 60 minuts tot és possibe.