Postals d’estiu – Dues rodes

Calatayud. Fotografia de Carles Domènec.

Un home seu, amb l’esquena corbada, a un banc dels afores de Calatayud. Té dues rodes de motocicleta, que mira, i unes bosses de plàstic. Té, a uns tres metres, les portes d’un supermercat. Cada vegada que les portes automàtiques de l’establiment s’obren, deixen passar en forma de sospir un poc de l’aire condicionat, que prové de l’interior. L’alenada freda s’esvaeix al cap de pocs segons. Al carrer, un termòmetre (espatllat), que anuncia una farmàcia, marca 62 graus centígrads, però la temperatura real és d’uns 42. Són les cinc i deu minuts de l’horabaixa.

Potser tot és molt simple, però l’home gran amb les dues rodes de motocicleta i el gest encorbat suggereix diverses solucions, més o menys estranyes, a l’enigma que protagonitza la composició de la imatge.