Vergonya!

La inscripció 'Shame on you', a la parte d'un restaurant xinès. Luxemburg. Fotografia de Carles Domènec.

Aquesta fotografia té uns dies. La pintada ‘Shame on you’ (Vergonya) sobre el mur d’un restaurant xinès fa pensar en l’enviament de material mèdic que, dilluns vinent, arribarà a Luxemburg procedent de la Xina. El pic de casos de coronavirus s’espera que passarà en dues setmanes. S’ha construït un hospital de campanya, amb material procedent d’Itàlia.

Segons informa el diari Wort, un vol de Cargolux portarà cinc milions de màscares de protecció per als metges o els treballadors sanitaris, també s’inclouran 50 aparells respiratoris, 150.000 ulleres protectores i un milió més de màscares de protecció. Tot plegat representa un enviament per valor de 14,5 milions d’euros. El ministre Asselborn ha declarat que “la Xina ens ajuda perquè nosaltres la vàrem ajudar el mes de febrer”.

Carles Domènec