La imatge fantasma

Una ambulància s'endú un malalt a les tres de la matinada. Luxemburg. Fotografia Carles Domènec.

De matinada. 

Són més de les tres. 

He estat treballant, llegint, pensant. Abans de jeure, m’acosto a un dels balcons amb un vas de llet i acomiadar definitivament la jornada. 

El reflex blau i intermitent d’un llum potent, sobre els arbres. Una ambulància. Dos sanitaris amb màscares i guants. S’intueix una llitera i, damunt d’ella, un pacient. Se senten les portes de l’ambulància que es tanquen. Els dos sanitaris pugen al cotxe. L’ambulància es posa en marxa, fa un gir i desapareix. 

La nit roman tranquil·la. 

Ja puc anar a dormir, però ja no tinc son. 

Avui a Luxemburg, han mort cinc persones més. A l’aeroport de la ciutat, ha aterrat un avió hospital. L’esperaven quatre ambulàncies franceses, amb malalts procedents de la regió de Grand-Est, a la pista. El vol s’havia de dirigir a la República Txeca, amb els malalts, però finalment no s’ha pogut fer. Els pacients haurien d’haver ingressat a la UCI d’un hospital de Brno. L’explicació d’aquesta avortament no s’ha fet pública. Les ambulàncies, amb els malalts, han hagut de fer mitja volta. 

Carles Domènec.