Primo Levi

Coberta del llibre de Becco Giallo

“Sapete bambini, quando avevo la vostra età amavo molto i numeri, ma non potevo immaginare che ne avrei portati sei sul braccio per tutta la vita”.

Ho explica Primo Levi als alumnes de l’escola elemental Rignon de Torí, la mateixa en la qual estudià de nin. Els mostra el braç amb el número 174517, tatuat al camp de concentració d’Auschwitz, alliberat per les tropes soviètiques el 27 de gener de 1945. Recull l’episodi la novel·la gràfica ‘Primo Levi’ de l’escriptor Matteo Mastrogostino i l’il·lustrador Alessandro Ranghiasci, al segell Becco Giallo.

Una de les planes del llibre de Matteo Mastrogostino i Alessandro Ranghiasci

Primo Levi va néixer a Torí el 31 de juliol de 1919, ara fa tot just 101 anys. Morí l’11 d’abril de 1987 a la mateixa ciutat.