Jordi Ortiz guanya el Carlemany amb una reflexió sobre la societat

Jordi Ortiz. Premi Carlemany 2015. 17 novembre 2015. Casa del Llibre. Barcelona. Novel·la 'Vorejant els límits'.

 

Jordi Ortiz. © Fotografia de Carles Domènec. Barcelona.
Jordi Ortiz. Barcelona.

 

“És una obra que convida el lector a reflexionar sobre la societat, algú acaba decidint per nosaltres”, explicà ahir l’escriptor Jordi Ortiz (Barcelona, 1969), mereixedor del Premi Carlemany per al foment de la lectura (10.000 euros aportats pel Govern d’Andorra, Grup 62 i la Fundació Enciclopèdia Catalana) amb ‘Vorejant els límits’.

El llibre, que Proa editarà al març, és un conjunt de narracions que exploren els desafiaments tècnics, organitzatius i ètics a què s’enfronten els individus contemporanis. “Els joves saben que van a un món més tecnificat i amb menys restriccions”, contà l’autor.

La participació al Premi Carlemany fou de 26 originals. El guardó compta amb un consell lector, format per sis adults (dos estudiants, un editor i tres professors andorrans) que seleccionen tres obres d’entre totes les presentades. El jurat final encarregat de triar l’obra guanyadora està format per nou estudiants d’entre 14 i 16 anys, dels tres sistemes educatius andorrans.

Jordi Ortiz, que va rebre el Premi Mallorca de narrativa juvenil 2011 per ‘In absentia [Judici a la Terra], avançà que “els primers capítols del llibre tenen més a veure amb la realitat, en canvi els darrers representen un salt per anar més enllà i promoure la reflexió”.

© Text i fotografia de Carles Domènec