CLÀSSICS NADALENCS: LA GALERA I ROSER CALAFELL

Des de fa uns anys el Nadal va associat a l’aparició d’uns llibres infantils molt especials: els que l’editorial La Galera i la il·lustradora Roser Calafell dediquen als principals personatges nadalencs. En aquesta ocasió, el mes de novembre n’han aparegut dos, el dedicat al Pare Noel -amb texts de Carles Sala i Vila- i el dedicat als reis d’Orient en versió interactiva, és a dir, aquell en què el lector ha de buscar els personatges per dins les diferents escenes creades per Calafell.

9788424656591_imatge_portada_llibre_detall_9788424656591

Aturem-nos un instant en el primer. Independentment que un servidor no sigui gaire de les tradicions importades -Halloween, Black Friday, el Pare Noel, els nans de jardí i similars, que fan oblidar-se de la castanyada, el Tió i la cacera de bolets o el caganer- s’ha de reconèixer que el conte dedicat al Pare Noel no està gens malament. Uns nens demanen un desig molt especial i a la fàbrica de regals on el Pare Noel té treballant els seus follets (no sabem si amb contracte i en quin grau d’explotació, que els contractes per campanya són molt durs) reben una carta especial amb una petició que només podrà resoldre el follet despistat. El text és divertit, ben treballat i els dibuixos de línia clara, cares rodones i galtes vermelles marca de la casa creen un altre conte destinat a convertir-se en tot un clàssic.

En el segon, els tres reis (i tot d’altres objectes) estan amagats en escenes del tot originals, des d’una cursa ciclista a una festa major, i buscar-los pot convertir-se en tota una aventura per als qui busquin els personatges més entranyables del Nadal, aquests sí que ben nostrats.

Sigui com sigui, Nadal no seria el mateix sense les noves entregues de la Roser Calafell publicades per La Galera.

SEBASTIÀ BENNASAR

 

Els reis d’Orient

La Galera

Roser Calafell

Novembre, 2015

 

El pare Noel

Carles Vila i Roser Calafell

La Galera

Novembre, 2015

 Categories:Infants i Joves

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: