SILVESTRE VILAPLANA GUANYA EL III PREMI AGUSTÍ VEHÍ

La novel·la “Els ossos soterrats” combina el gènere negre amb la memòria històrica.

L’alcoià Silvestre Vilaplana (1969), és el nou guanyador del III Premi Agustí Vehí, vila de Tiana, de novel·la negra. L’obra Els ossos soterrats ha guanyat per unanimitat del jurat format per Àlex Martín, LLuís Bosch, Anna Maria Villalonga i Sebastià Bennasar i s’ha imposat sobre les altres 28 novel·les presentades a concurs. El lliurament del premi es farà el proper 22 de gener en el marc de la jornada inaugural del festival Tiana Negra. Vilaplana assistirà a l’acte.

85JzMFwD

La novel·la guanyadora es publicarà el proper mes de setembre en la col·lecció Crims.cat de l’editorial Al revés. Ha rebut 2.000 euros de premi com a dotació económica. Els ossos soterrats combina el gènere negre i la memòria històrica. L’argument parteix d’una arqueòloga que vol desenterrar una fossa comuna del franquisme on, inesperadament, apareixen les restes d’un nadó. Una història familiar i els salts temporals entre el present de la narració i el dels fets luctuosos acabaran de conformar els eixos d’una obra “que manté la intriga fins al final”, segons els membres del jurat, que també han destacat l’elevada qualitat de la prosa.

“L’obra té molts elements de novel·la negra i una molt bona construcció dels personatges, però a més a més hi destaca el tema de la moralitat i el de la memòria històrica, precisament dos dels eixos de la producció novel·lística de l’Agustí Vehí. Tots estem segurs que a l’Agustí aquesta obra li hauria agradat especialment”. Sebastià Bennasar.

Silvestre Vilaplana és llicenciat en filologia catalana i té una llarga trajectòria com a escriptor en el camp de la poesia i la narrativa que l’han consolidat com una de les veus més interessants de les noves fornades d’autors del País Valencià. Actualment treballa com a professor de secundària.

El premi Vila de Tiana es lliurarà en el decurs del festival Tiana Negra que enguany arriba a la seva quarta edició i que converteix la vila del Maresme en l’epicentre cultural català durant el proper cap de setmana amb més de trenta autors convidats.