EL DIA QUE BEDLAM ES VA MARIDAR AMB LLAVORS

El celler La Vinyeta enllesteix per tercer any consecutiu el seu blanc etiquetat amb un fragment lliterari d’una escriptora, en aquest cas la Mar Bosch

S.BENNASAR. La Mar Bosch (Girona, 1981), va guanyant fans a mesura que passa el temps. Guanyadora del premi Casero amb Bedlam, darrere les hores càlides (Empúries, 2013), aquesta escriptora ha anat seduint poc a poc tots els que la coneixen. Te’n parlen bé els llibreters, i te’n parlen bé les bibliotecàries, i de tant en tant algun gironí et diu: “ei, però el tresor de veritat és la Mar Bosch, tu ja t’has llegit Bedlam?”. I alguna cosa deu tenir perquè ara un fragment d’aquest llibre ha estat escollit com a nova etiqueta del Llavors Blanc del celler La Vinyeta. Mar Bosch preen així el relleu de Núria Esponellà i de Maria Àngels Anglada.

llavors

El vi es presentarà amb una festa grossa el proper 9 de març a la llibreria 22 de Girona, a les 12 del migdia. Allà es farà la presentació oficial del vi amb un maridatge in situ no només d’aquest vi amb Bedlam sinó d’altres llibres de l’escriptora amb vins del celler.

Segons explica en Josep Serra, un dels propietaris del Celler, “el meu germà Lluís és qui s’encarrega del disseny gràfic i havíem fet el Llavors negre amb retalls de premsa, així que vam pensar que el blanc el podíem il·lustrar amb un fragment literari, millor si pogués ser d’un autor gironí i vam buscar texts suggerents que encaixessin amb el producte i així vam arribar al text de la Mar”.

El Llavors Blanc és un vi que es fa amb varietats autòctones, especialment macabeu i garnatxa roja de vinyes velles o molt velles, d’entre seixanta i vuitanta anys d’antiguitat que ha fermentat en botes de fusta i ha tingut una curta criança de dos mesos. “Es tracta d’un concepte de vi que té una certa complexitat, on encara hi ha molta aroma de fruita”, assegura el Josep.

De l’anyada d’enguany s’han fet unes set mil ampolles amb el text de la Mar Bosch i es poden trobar en botigues especialitzades i cellers a un preu al voltant dels 8,5 o 9 euros per ampolla i també en diferents restaurants del país.

“Nosaltres pensem que hem de tenir una cultura de país i ens sentim molt còmodes amb aquesta mena de col·laboracions perquè parlem un mateix llenguatge. La Mar fa literatura i nosaltres fem vins, però a la fi estam fent tots cultura i així sumem els dos els esforços importants. Fer projectes com aquests per a nosaltres és una il·lusió majúscula perquè són autores que estimem i per a nosaltres és un honor que els seus texts siguin a les nostres ampolles”.