PENSAR EUROPA DES DE MALLORCA

La companyia Inútil Mots estrena avui “La idea d’Europa”, que es podrà veure a Muro, Manacor i Pollença tot aquest cap de setmana

la idea d'europa

El 2005 un dels pensadors francesos més importants de la contemporaneïtat, George Steiner, va publicar el llibre La idea d’Europa, en què reflexionava sobre els trets distintius de l’home a Europa amb tot el nostre llast civilitzatori i el que comporta i també amb les capacitats que ens distingeixen: poder dedicar-nos a coses tan singulars com la matemàtica, la poesia, la música, qui sap si fins i tot la bondat.

Aquell text, d’una plena vigència en aquests moments de barbàrie absoluta al continent i a les seves fronteres exteriors, arriba als escenaris amb una proposta singular i innovadora: la de la companyia Inútil Mots, que lidera Òscar Intente. En un format escènic d’alta intensitat en què ell du l’espectacle durant una mica més d’una hora de monòleg acompanyat pel músic Ferran Martínez, la proposta arriba a Mallorca durant els propers tres dies, amb actuacions programades per avui a Ca s’Artiller de Muro, demà dissabte a Manacor a la sala La Fornal i diumenge al convent dels sagrats cors de Pollença.

La proximitat amb el públic en aquesta mena de sales i la profunditat del text acompanyada per la bellesa de la proposa estètica que crea la companyia, fan que l’experiència pagui molt la pena. Potser ens cal reflexionar més que mai sobre què ens fa europeus i sobretot, si som capaços d’assolir aquesta bondat.