LA VIDA A LA PERIFÈRIA (De la Setmana del Llibre en Català)

La distribució de les casetes de la Setmana del Llibre en Català ha col·locat -la sort del sorteig és així- a la perifèria nou editorials interessantíssimes que fan que valgui la pena que us hi acosteu

Diuen els entesos que en una fira els llocs pitjors són els d’entrada i sortida. A la Setmana del Llibre en Català les pitjors casetes solen ser sempre les dues primeres que hi ha entrant per la via Laietana. Aquest any set editorials interessantíssimes amb un catàleg extraordinari les ocupen. I lògicament us hem de recomanar que hi aneu i us enamoreu dels seus llibres. En són molts, però n’hem triat algun de cada catàleg per posar-vos ho fàcil.

14212040_1742171816032877_9185455578380050198_n

A la caseta 63 hi trobareu 4 editorials del grup Llegir en Català. Es tracta de Sembra, Tigre de Paper, Raig Verd i Periscopi. A la caseta 1 hi trobareu Llibres del Segle, Males Herbes, Cafè Central Poesia, Edicions Sidillà i Edicions Cal·lígraf.

Sembra Llibres, del País Valencià, està fent molt bé les coses. Resulta complicat quedar-se amb un títol del seu catàleg, però els fans de Pedrolo no podeu deixar d’adquirir la reedició d’ Acte de violència. Altres autors exitosos al catàleg: Roc Casagran o Feliu Ventura.

Tigre de paper és una editorial completament engagé. Imprescindible, compromesa i amb titols tan atractius com el de Cesk Freixas, Alè de taronja sencera o el llibre La claveguera marro de Roger Suso.

Raig Verd. L’editorial de la Laura Huerga és l’editorial de l’última premi Nobel, Svetlana Aleksiévitx. Màxima qualitat traduïda a la nostra llengua. També són imprscindibles els títols de Jean Echenoz.

Periscopi. Aniol Rafel va revolucionar el panorama literari posant la contracoberta com a coberta. Però al darrera hi ha molta qualitat. Recomanació especial el llibre de la Mar Bosch Les generacions espontànies i també La confessió de la lleona de Mia Couto.

Val a dir que a la caseta 63 també trobareu un petit racó dedicat a les obres que la traductora Anna Casassas, premi trajectòria d’enguany, ha traduït per a ells.

A la caseta 1

Llibres del segle. L’editorial es renova després de 25 anys i hi trobem un títol que ha de tenir qualsevol amant de la poesia: Antologia de Spoon River, d’Edgar Lee Masters.

Males Herbes. Les inconfusibles portades verdes d’una editorial que si no existís hauríem d’inventar la trobareu també a la caseta 1. Los del sud us matarem a tots de Valero Sanmartí Polpa de Jordi Masó, dos motius de pes per acostar-vos-hi.

Cafè Central. Veterans editors de poesia amb un catàleg que és un privilegi per a la nostra cultura, tenen al catàleg dos poemaris cabdals com I Déu en algun lloc, de la Sònia Moll Fred als ulls de l’Antònia Vicens.

Edicions Sidillà posa un motiu de molt de pes per acostar-se fins a la caseta 1: Els burgesos sempre són els altres, fragments del diari de Jules Renard escollits i traduïts per Antoni Clapés. Com diria aquell: “no hase falta desir nada más”, aneu a firar-lo!

Edicions Cal·lígraf ens aporta els Poemes de Kavafis en traducció de Carles Riba i Trenes tallades, records d’una nena de Rússia de la Roser Rosés.

Ja veieu que a la perifèria també hi viu l’excelsa literatura.