LA SETMANA GRAN DE LA NARRACIÓ ORAL

La setena edició del festival Munt de Mots se celebrarà a Barcelona a partir del dilluns 17 i fins al dia 22 amb fins a 60 activitats

Els narradors orals viuran aquesta setmana que ve la seva setmana gran a Barcelona amb la celebració de la setena edició del festival Munt de Mots, que celebrarà més de seixanta activitats i que a més a més de Barcelona -seu central de la immensa majoria dels actes- incorpora altres localitats com Cardedeu, Granollers i Gavà a la programació. Així, els contes per a infants i adults seran la base de les activitats que a més a més inclou conferències, documentals, concursos, taules rodones i tallers. La direcció del festival recau en el veneçolà Rubén Martínez Santana, afincat a Barcelona des del 2001 i director del festival des del 2010.

unnamed-2

El festival s’inaugurarà dilluns a les vuit del vespre al Tradicionarius de Gràcia amb la participació de Colin McAllister (Irlanda), Coralia Rodríguez (Cuba), Irma Helou (França) I Soledad Felloza (Uruguai). Amenitzarà la vetllada el cantautor peruà Gaddafi Nuñez, que cantarà les cançons del seu nou treball Galeano Encendido.

Una vegada més el s’ha proposat implicar al públic fent-lo participar de l’art de la narració. És per aquest motiu que s’oferiran tres espais oberts a la participació per tal que tot aquell qui vulgui explicar un conte ho pugui fer i serà sense guió i sense programació prèvia. El primer d’aquests espais, Narrín Narrán, el grup de narradors ofereix una Jam de contes. Es tracta d’un espai obert i ja consolidat en què, a més de narrar, els membres del grup conviden les persones del públic a explicar un conte. És una activitat gratuïta que es realitzarà el dimecres 19:30h a l’espai Antoni Miró Pires. Un altre espai de les mateixes característiques és el Cuentod@s, per als qui vulguin explicar o escoltar històries, com cada primer dijous de mes. En aquesta ocasió, el tema serà la tradició oral llatinoamericana: Pedro Rimales, Tío Conejo, contes indígenes i molt més! Com a convidades especials: Gisela Llimona i Li Morenita. Al Centre Cívic Pati Llimona, el 20 d’octubre a les 20:30. Finalment, el divendres 21 d’octubre a le 19h al Centre Cívic Torre Llobeta, tant per als qui vinguin a explicar contes com per a qui els vingui a escoltar, es podrà gaudir de contes llargs, curts, per a petits, per a adults, per a gent gran… per a tothom!

La setena edició del festival ha continuat amb la voluntat d’acostar-se als hospitals per portar la màgia dels contes als infants i joves que no estan passant per bons moments. És per això que el dijous 22 d’octubre diferents narradors desfilaran amb les seves històries per l’Hospital Clínic, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Sant Joan de Déu.

Podeu trobar tot el programa del festival aquí: http://www.muntdemots.org/logos/programa2016.pdf