VILASSAR DE NOIR TINTA DE NEGRE EL MARESME

El festival que dirigeix l’escriptor Marc Moreno porta bones propostes de literatura i cinema negre aquest cap de setmana al Maresme

logo-vilassar

És cert que en els darrers temps sembla que hi hagi més festivals literaris al país que no pas bolets, però seria absurd queixar-se de la mateixa manera que seria absurd queixar-se d’una temporada (ai-làs, quan tornaran?) molt abundosa en ous de reig, trompetes de la mort, camagrocs, rossinyols, fredolics o rovellons, per exemple. Per això és més que benvingut un altre festival de novel·la i cinema negre que en aquest cas es desenvoluparà a la vila maresmenca de Vilassar. Al darrere hi trobem la figura de Marc Moreno, escriptor combatiu i impulsor de Llibres del Delicte. Les dates: el proper divendres i dissabte.

Més de 38 escriptors i periodistes hi estan citats en la seva vessant més literària, però a més a més hi haurà altres activitats com teatre, un cicle de curtmetratges amb cinc directors, una projecció en exclusiva… el festival combina molt encertadament diverses disciplines i aborda el gènere negre des de múltiples perspectives.

Podeu consultar el programa sencer aquí: http://www.vilassardenoir.com/programa/ i sí, entre tantes coses bones fa molt mal de triar, però posem alguns noms noirs sobre la taula per fer més gola: David Marín, Lluís Llort, Josep Camps, Anna Maria Villalonga, Rafa Melero, Toni Hill, Empar Fernández, Margarida Aritzeta, Susana Hernández, Carlos Zanón o Núria Cadenes. Tots ells i molt més, concentrats en només dos dies a Vilassar. No hi ha cap motiu com per no anar-hi, veritat?

SEBASTIÀ BENNASAR.