El pare del Nou Periodisme i Trump

tom_wolfe01_w
Tom Wolfe. Fotografia de Carles Domènec

Tom Wolfe (85 anys), pare del Nou Periodisme, té un punt de vista molt particular sobre Donald Trump i Hillary Clinton. Hem pogut llegir, als diari internacionals, els seus perfils breus.

Donald Trump, un retrat de Tom Wolfe 

“Vet aquí un home que seria un personatge excel·lent per a un llibre. Sí, com un home sense cap tipus d’experiència política pot esdevenir president dels Estats Units? És políticament incorrecte i això agrada molt a la gent. Per altra banda, tot comença amb el sermó de la muntanya: “els darrers seran els primers i els primers seran els darrers”. És una idea seductora d’inici i, molt de temps abans, connecta amb els marxisme que diu exactament el mateix: el proletariat heretarà la terra. Després de la caiguda del mur de Berlín, és el políticament correcte la forma que ha pres el relleu. Ara no es pot dir: “Hi, guys!” (Salut, companys) a un grup d’homes i dones. Es considera una micro-agressió.

Hillary Clinton 

Contràriament al seu marit, no és gens seductora. En canvi, ella és intel·ligent. Quan esclatà l’afer Lewinsky, la reacció previsible d’una dona del seu rang hauria estat sol·licitar el divorci. Després d’haver descobert, va confessar-li a una amiga que pensava deixar el seu marit. L’amiga li va dir: “I després, qui seràs tu?”