El setè àngel de David Cirici, la història d’un triple naufragi

David Cirici, fotografiat per Carles Domènec a l'Hotel Presidente de Barcelona
David Cirici, premi Sant Jordi de novel·la
David Cirici. Fotografia de Carles Domènec

En un instant, tot s’ensorra a la novel·la ‘El setè àngel’ (Proa) de David Cirici (Barcelona, 1954), mereixedora del Premi Sant Jordi 2016. Un veler topa amb una pastera plena de sirians a Grècia i una onada s’emporta un nen de set anys. És així com es presenta un triple naufragi, el del nen, el del pare (un publicista ple de culpabilitat per l’accident i que començarà una recerca malaltissa) i el d’Europa (i, per extensió, el que anomenem Occident), que tolera les desigualtats extremes entre països i el sofriment injust dels més febles. El llibre ens aboca a diverses versions del sofriment i ens recorda el lleu sospir que separa el cel de l’infern, a la terra.

Text i imatges de Carles Domènec

David Cirici, premi Sant Jordi de novel·la