L’INCOMBUSTIBLE JOAQUIM CARBÓ

Joaquim Carbó, un dels nostres autors imprescindibles -atenció, la seva obra per a adults bé mereixeria una visita de tots aquells que s’han deixat seduir en algun moment per les aventures creades per aquest homenot de lletres- hi torna. En aquesta ocasió ha creat un conte per a nens i nenes titulat Un llop com cal, publica per Nandibú, el segell infantil de Pagès Editors, amb il·lustracions de Pedro Rodríguez.

Què ens explica en aquesta ocasió en Carbó? Doncs la vida d’un llop crescut amb totes les facilitats en un entorn urbà i civilitzat però que no pot renunciar a, en la primera oportunitat que se li presenta, intentar anar a buscar els seus orígens pirneaics. Per això protagonitzarà una sonada fugida per la ciutat. L’aventura s’escriu en primera persona, facilitant l’empatia dels lectors petits i també dels adults que els poden acompanyar en la lectura, perquè la fina ironia marca de la casa fa que els més grans també puguin veure la implicació i les segones lectures que planteja l’obra.

Les il·lustracions de línia clara de Pedro Rodríguez ajuden a que la hitòria flueixi encara millor. El llop és amable i ben educat i els dibuixos reflecteixen a la perfecció l’univers creat per Carbó, on per damunt de tot destaca aquesta la recerca de la llibertat com a bé suprem a aconseguir.  L’obra demostra que Carbó continua en molt bona forma i a més a més ajuda a fer una mica de justícia amb aquests animals que als contes infantils sempre acaben malament i que a la vegada ens fascinen.

SEBASTIÀ BENNASAR

Un llop com cal.

Joaquim Cargó amb il·lustracions de Pedro Rodriguez.

Nandibú

febrer de 2017.