Sebastià Bennasar, premi València Negra amb L’imperi dels lleons

Bennasar fotografiat per Carles Domènec
bennasar2
Bennasar fotografiat per Carles Domènec

És un orgull per als col·laboradors de Bearn, i imagino que també per als seguidors de la nostra revista digital, que l’escriptor i periodista Sebastià Bennasar, codirector de la publicació, hagi guanyat el Premi València Negra en la categoria de millor novel·la en català, per L’imperi dels lleons (Alrevés Editorial).

L’argument recrea la història de la màfia lionesa a les nostres terres, des de la seva entrada l’any 1972 fins a la caiguda, el 2006. Així ho expliquen a l’editorial:

“Som al 1972. Jean Neige i la seva banda preparen el cop que els ha de consolidar com una de les bandes criminals més perilloses de França. D’aquí a fer-se amb el control de la màfia a Lió hi ha un camí de sang que ells han començat a recórrer i que els durà, entre d’altres, a urbanitzar la Costa Brava, controlar la prostitució de mitja Europa i el tràfic d’haixix. La banda, sempre amb un peu als negocis il·legals i un altre en els de dubtosa reputació com la construcció, el 2006 es troba en un atzucac. Podrà el fill de Neige mantenir el clan al cim del poder?

Amb aquesta història, inspirada en algunes de les bandes mafioses franceses que han operat a casa nostra des dels anys setanta fins a l’actualitat, l’autor s’endinsa en el més profund de l’ànima humana amb una obra clau del gènere negre contemporani”.

Alrevés també ha publicat una edició en castellà de la novel·la.

bennasar
Sebastià Bennasar amb el francès Bernard Minier, a València. Foto de València Negra.

Hem de recordar que Sebastià Bennasar va intervenir a la darrera edició de València Negra també com a ponent, en una xerrada amb l’autor francès Bernard Minier, i que és aquesta una de les ciutats importants del mallorquí, a nivell biogràfic però també literari. L’any 2008, publicà Jo no t’espere (El Gall Editor) amb les investigacions del comissari Jaume Fuster en el context de la visita del Papa Ratzinger a València, el 8 de juliol de 2006.

Enhorabona,Tià!