El misteri i el cant gregorià

Pere Estelrich, fotografiat a Barcelona per Carles Domènec.

Pere Estelrich i Massutí (Felanitx, 1955) és l’autor de ‘El misteri del llibre de cant gregorià’, que edita Documenta Balear (Magatzem Can Toni). Es tracta d’una novel·la per a joves que poden llegir els més grans però, al mateix temps, es pot dir que és una història de grans apta per als més joves. Hi ha llibres on posar-hi l’edat adient dels seus lectors és una tasca una mica difícil, fins i tot estèril. Aquest n’és un bon exemple.

El narrador és una al·lota. L’argument és una recerca juvenil, plena de dubtes i decisions pròpies de l’edat de la protagonista, circumstància que marca el to del relat. Estelrich ens conta la història de dues joves de vacances, i el germà d’una d’elles, a Mallorca. Els tres intenten resoldre l’enigma d’un llibre amb les planes en blanc que només es poden llegir quan sona la música de Johann Sebastian Bach.

pere_estelrich02_w

Pere Estelrich, fotografiat a Barcelona per Carles Domènec.

Amb l’estructura d’una trama de misteri, el matemàtic i periodista, responsable del suplement cultural Bellver (al Diario de Mallorca), construeix un doble pla que va creuant. La novel·la presenta de forma fragmentada la història del cant gregorià, a través de les planes del llibre misteriós, que es van llegint a poc a poc, a mida que la trama avança i les planes sense tinta esdevenen visibles. L’escriptor ens introdueix en una matèria aparentment seriosa, amb enigmes i d’una manera entenedora per als més joves, superposant la història de la música amb un intriga juvenil.  Hi surt un arxiver, les joves reben correus electrònics plens d’amenaces, hi trobem lladres. En tot cas, l’amor pels llibres s’imposa i, de retruc, per la música.

Carles DomènecCategories:Infants i Joves, Llibres

Etiquetes: ,

1 reply

  1. Moltes gràcies, Carles. Es nota que has llegit el llibre amb ulls d’amic.
    Una abraçada molt forta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: