Catalunya i Espanya, vistes per Magnum

SPAIN. Madrid. 2017. Jose Antonio Padilla.

El fotògraf italià de Magnum, Alex Majoli, s’ha fixat en Espanya per documentar un dels capítols de la seva sèrie sobre la identitat europea. Ho fa amb un retrat del torero José Antonio Padilla, mentre el vesteixen, amb escenes relacionades amb el referèndum de la independència de Catalunya, amb una manifestació de membres de La Falange durant una manifestació a Madrid a favor de la unitat d’Espanya, amb escenes al Valle de los Caídos, amb protestes d’Òmnium Cultural contra l’empresonament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i consellers de la Generalitat, i protestes contra l’aplicació del 155.

Enllaç al reportatge:

https://www.magnumphotos.com/newsroom/politics/spain-catalonia-crisis-alex-majoli/?utm_source=fb-social&utm_medium=social&utm_campaign=Editorial

Ho fa, per com usa el flaix i enfosqueix el to general de les imatges, amb una posada en escena teatral, gairebé artificial, que reforça el seu punt de vista. Majoli és un reputat documentalista, capaç de dur a terme grans projectes fotogràfics amb càmeres domèstiques o la capacitat de reinventar els codis visuals amb els quals s’expressa. Als seus reportatges, sempre transmet a l’espectador la sensació de ser dels primers en experimentar tècniques i llenguatges fotogràfics que tots els fotògrafs tenen al seu abast, però ell sempre s’hi avança.

Carles DomènecCategories:Crònica

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: